Класически антични форми с поп арт звучене - в скулптурите на Борче Ристовски

12:30, 23 мар 22 / Култура 25 1528 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова
Hermes_Miki
Стефан Стоянов, Кремена Домусчиева, Тамара Лилуашвили, посланик на Грузия в България, Борче, Мая Пауновска

Уникален спектър от картини и поп арт скулптури - перфектни антични форми, обагрени с класическия нюанс на ренесанса, но докоснати с провокиращия почерк на поп арт изкуството могат да бъдат видени в ресторант ЕСТЕ в София.

Творбите са на дизайнера и създател на модния лейбъл BEYOND - Борче Ристовски. Изложбата е организирана от Art Agency с куратор международния арт дилър Стефан Стоянов, с подкрепата на Кремена Домусчиева и ще бъде отворена за публика до 30 март.

Експозицията бе официално открита на 17 март и според присъстващите несъмнено ще остави трайна следа в съзнанието на всеки един имал възможността да я види.

Ако следите българската модна сцена, то името на Борче Ристовски Ви е добре познато. Това, което вероятно не познавате, е начина по който той релаксира, както сам казва, след работата си в ателието на марката. Оказва се, отново творчески, разликата е в изразните средства. Както в модата, така и в картините и скулптурите си, Борче разчита на уникалния си усет към детайла и свръхчовешкото търпение за часове ръчен труд. Силните внушения на тези поп арт скулптури, които той реално „рециклира“, внушавайки нов прочит и послание, идват от синкретичното комбиниране на религиозни, исторически, културни и попкултурни символи. Натоварените цивилизационно и символно оригинали обличат „нови дрехи“, които в повечето случаи са като триизмерен плакат, коментиращ консуматорския импулс, вредните егоистични практики и поп балона на ситуацията, в която живеем, обяснява авторът.

Ето защо Борче продължава сериозно да провокира като слага своя поп арт отпечатък и върху произведения на модни гиганти като Hermès, Louis Vuitton, Saint Laurent, Shanel, Nike. 

На официалното откриване на неговата първа самостоятелна изложба в ресторант ЕСТЕ присъстваха както представители на българския шоубизнес, така и представители на дипломатическите и бизнес среди. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама