„Стари левове“: Измамиха украинци на автогара у нас

10:52, 24 мар 22 25 1859 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Докато някои българи помагат на бежанците от войната в Украйна, други се възползват от тяхното страдание и печелят. И то нечестно. Роднини на моряк от Одеса са били измамени на автогарата във Варна.

Украинските бежанци са пристигнали на варненската автогара от Одеса. Решили да си вземат билети за София, но на гишето им отказали разплащане с карта. Тогава към групата се присъединил измамникът, който предложил да им обмени пари, но им дал стари български левове, които вече не са в обращение.

Зеленски призова за масови протести в защита на Украйна

Продажбата на билети трябва да се извършва от фирмите превозвачи. Аз съм длъжен да дам помещение за продажба на билети и други дейности. Има охрана, има и камери, които осъществяват контрол. В случая картата на украинския гражданин не е била приета от ПОС терминала. Лошото е, че това не е първият случай. Единственият начин, по който хората могат да обменят пари, е на бюрото до гарата, но то не работи постоянно“, обясни пред БНТ Веселин Михайлов - директор на автогарата във Варна.

Той призова хората да не се поддават на предложения за обмяна на валута от външни лица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама