„Тарикат мъж не писка“: Борисов свърза ареста си със заявената подкрепа за Украйна

13:31, 24 мар 22 / Политика 25 1760 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е бил арестуван, защото ГЕРБ е изразила готовност да подкрепи решение за подкрепа на Украйна

„Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи“, каза Бойко Борисов, цитиран от Dariknews.bg.

„На силата трябва да се отговаря със сила“: Борисов готов да даде военна помощ на Украйна

Той направи уточнението, че ГЕРБ-СДС все още има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. „Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от тази на Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата, каза още опозиционният лидер.

Треперех да не ми подхвърлят нещо

Бойко Борисов разказа и детайли от обиска в дома му миналия четвъртък. „Завариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чинии, тенджери - всичко. По двора от там, после в помещението, в което спя - дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, белким намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, затова не могат да намерят такива. Никога Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, мазета, до тавана и обратно надолу по двора. Треперих да не ми подхвърлят нещопоне да бяха предупредили детето да не е там“, допълни той.

„Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона Магнитски", каза бившият премиер и заяви, че след миналия четвъртък всеки може да ареструва всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, на което не е свидетел.

„Тарикат мъж не писка. За Севда ми е жал“, каза Борисов по повод задържането и на пиарката му Севделина Арнаудова. 

Това правителство не става, срива се

Всички видяха, че това правителство не става, срива се. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в страх. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната“, каза още Бойко Борисов.

Той сравни вътрешния министър Бойко Рашков с Хитлер и с Путин. А своята съдба Борисов съпостави с тази на опозиционера Навални. „Рашковата пропаганда. Това е Хитлер. Ние в момента имамекато в Русия - Путин с Навални. Същата ситуация. Разпорежда и всички - так, так, так, так, айде отивай...Абсолютно същата ситуация. Важно е да не им обясняваме защо са взели нови заеми. Важно е да не им обясняваме защо крадат газ. Важно е да не им обясняваме и пречиме да не си откраднат и от житото. А като си в ареста, това не можеш да го правиш“, коментира Бойко Борисов.

Задържаха ме, за да се хвали с това Петков в предизборната кампания, каквато скоро ще има, коментира лидерът на ГЕРБ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:54, 24 мар 22

Че все някой трябва да разбута нещата защото народа продължаваше да мизерства цели 12 години

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама