Прокуратурата иска ОАЕ да помогне за разпит на Божков

10:06, 25 мар 22 25 1368 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийска градска прокуратура поиска изпращането на молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит като свидетел на Васил Божков чрез видеоконферентна връзка. Разпитът е във връзка с образуваното дело за изнудване, съобщиха от СГП.

Принципът на взаимност означава, че ОАЕ следва да преценят дали на база този принцип ще приемат за изпълнение молбата за правна помощ. Условие за приемането на молбата е и преценката на ОАЕ за допустимост на такъв вид разпит съобразно тяхното законодателство.

Божков: Един милион може да се събере по джобовете на едно сако

Единствено по този ред е възможно да бъдат събрани по законосъобразен начин свидетелски показания, тъй като връзка само чрез технически способи – Skype, Viber и др., не би породила правни последици и събраните данни не биха могли да се ползват като доказателства.

В хода на разследването предстоят разпити и на други свидетели, които имат отношение към разследваните обстоятелства по досъдебното производство.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама