След 15 години будна кома: Почина бизнесменът Манол Велев

11:24, 25 мар 22 25 2137 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома. Той бе прострелян от неизвестен извършител в центъра на София на 11 юли 2007 г. и от този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи, пише „24 часа“. 

Манол Велев бе роден на 9 септември 1959 г.  С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г. Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, строителството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г.

Той бе президент на футболен клуб „Вихър“ (Горубляне), впоследствие обединил се с „Академик“ (София) и достигнал до втора дивизия. Бе и запален тенисист. През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България. Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация „Деца и здраве“, като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище „Луи Брайл“ и сираците от дом „Вяра, Надежда, Любов“. 

Topnovini.bg изказва съболезнования на близките и приятелите на Манол Велев!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:11, 25 мар 22

краде яко сега ко с парите лечева ша вири кълки

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама