Руското посолство за „Турски поток“: Вместо благодарност само нападки

22:43, 25 мар 22 / Политика 25 1783 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От руското посолство реагираха остро на изказване на премиера Кирил Петков. По-рано днес Петков написа: „Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България. Турски (руски) поток е добър пример - корупция, джипове на „Аркад“, три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба!” и уточни, че това е обсъждал с американския президент Джо Байдън.

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода Турски поток” в Република България. Тръбопроводът стана най-големия инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ Козлодуй”, изграден от съветската компания Топлоелектропроект" съвместно с българската Енергопроект”)”, пишат от посолството.

„Турски поток“ е добър пример за корупция“

Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки”, заявиха от руското посолство в София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама