Митрофанова: Ако не беше СССР, България щеше да е Софийска област

14:06, 27 мар 22 / Политика 25 2564 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото тогава (бел. ред. - след Втората световна война) е станала реч за разделянето на България и само Съветският съюз не е дал да се раздели тя. Не само че СССР не дава тя да бъде разделена, но ѝ оставя придобивката Добруджа. Поради това, колкото и да са сложни отношенията, трябва по-обективен поглед на историята. Това заяви в свое интервю за pogled.info руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Думите ѝ са в отговор на въпрос свързан с искането да бъде премахнат паметникът на съветската армия в центъра на София. В същото време 
преди дни руският дипломат упрекна България, че не е благодарила за построяването на транзитния газопровод Турски поток, който е платен изцяло с български средства.

Паметникът на Съветската армия в София ще бъде преместен

Посланик Митрофанова смята, че българският премиер Кирил Петков и неговото правителство „имат задача да се усложнят отношенията между нашите страни“.

Митрофанова коментира и скандалът, който се разрази у нас след думите ѝ „евроатлантически подлоги“, използван във Facebook публикация. „Това е една изключително голяма неточност, която по своя начин коментира Кирил Петков. Но видимо има задача да се усложнят отношенията между нашите страни. Право на българското правителство е да привика на консултация своя посланик. Що се касае до мен, право на моето Министерство е да ме привика на консултация или не“, обяснява тя.

Руското посолство у нас заговори за „евроатлантически подлоги“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 За България 20:09, 27 мар 22

http://history.kabinata.com/themes/politi4eskakriza.htm
Урок по памет
Ние Българите си познаваме историята! Нисим я в сърцето и в душата си,в съзнанието и гените ни е! Моля,не ни дрънкайте глупости - интелигентни хора сме!
Съвсем дипломатично ще Ви кажа
Я си ..... ....... ......!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама