И днес ще преобладава слънчево време

07:00, 28 мар 22 25 1192 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И днес ще преобладава слънчево време. От югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 11° и 14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Постепенно от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 3°.                          

Във вторник облачността ще е по-често значителна, на отделни места в Южна България и планините ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 16° и 21°, по Черноморието 10°-14°. В сряда облачността временно ще намалее, по-късно през деня отново ще се увеличи и привечер и през нощта срещу четвъртък в югозападните райони на отделни места ще превали. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, слаб до умерен, с него температурите ще се повишават, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама