Борисов: Докато се тълпите тук, кабинетът тегли дългове

15:48, 28 мар 22 / Политика 25 2305 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес правителството заяви още половин милиард. И докато вие се тълпите тук - милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време беше подписан меморандум за милиарди с неясни компании, в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на Кирил Петков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в Софийската градска прокуратура.

Борисов престоя около час в сградата. Той добави, че след подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се говори.

Прокуратурата иска ОАЕ да помогне за разпит на Божков

„Да видим дали ще се говори за новия половин милиард, а само за 30 дни, милиард и половина. Лихвите ще надминат половин милиард на година накрая. Докато изпълнявате заръката на деня, в петък в Министерски съвет, в присъствието на Петков се подписа милиардна сделка, меморандум“, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Попитан за образуваното производство срещу вицепремиера Асен Василев, Борисов отговори: „Ако „господин Самуилов (бел. ред. Георги Самуилов - собственик на „Инса Ойл“) знае нещо, да излезе и да го каже“.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов: „Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“. Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „Бояна“.

Горанов заподозря сговор между Петков и Гешев

Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд. Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:37, 28 мар 22

Патологичен лъжец. Напротив има съобщение, че дългът ни е намалял с над 600 милиона евра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама