Община Силистра е партньор в „Експо 2020 Дубай“

18:10, 24 мар 22 25 1412 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В българския павилион на изложението в Дубай Община Силистра участва в събитията, посветени на Седмицата на водата, по покана на изпълнителния директор на ДЗЗД „България Експо 2020 Дубай“ Галина Райчева отправена към д-р Юлиян Найденов - кмет на общината.

В изложбеното пространство беше излъчен филм, който представя общината, нейните забележителности и културно-историческо наследство. Видеото беше видяно от туристи и гости от цял свят. Особен интерес предизвика представянето на биосферен парк „Сребърна“ под егидата на ЮНЕСКО, съобщиха от общината.

По повод Световния ден на водата и тематичната седмица, с фокус върху опазването на водните ресурси, България ще представи и лекция на Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма към УниБИТ и член на Управителния съвет на Българския туристически съюз.

Само след броени дни ще завърши едно от най-бляскавите и впечатляващи световни събития – „Експо 2020 Дубай“. България бе представена чрез своите иновации, традиции и принос към световната история. Достойно място бе отредено на Силистра, като дестинация с вековна история на повече от 1900 години. Град, който през 169 година императорът философ Марк Аврелий обявява Дуросторум за самоуправляващ се римски град - муниципиум.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама