По-евтини винетки от догодина

15:25, 28 мар 22 25 2640 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Винетките поевтиняват с 10% от януари 2023 г. Там, където сумата не е цяло число, ще бъде закръглено в полза на потребителите. Намалението ще влезе в сила от януари 2023 г.

Така, например, най-търсената винетка – годишната, която в момента струва 97 лв., от догодина би струвала 87,3 лв. Това означава, че ще бъде закръглена на 87 лв. Това обяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Припомняме, че тази година цените на е-винетките останаха непроменени. Годишната винетка струва 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., седмичната - 15 лв., а уикенд винетката - 10 лв.

Министърът посочи, че се предлага от 1 юли в сила да влезе нова тарифа за тол таксите, чрез която вече ще се плаща и за второкласните пътища. Целта е да се обърне сегашното съотношение, според което 2/3 от събраните суми са от винетки, а 1/3 - от тол такси.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама