Големите кавички: „Едни от всичко разбират – сега от ракети, а преди това от вируси и епидемии“

17:18, 28 мар 22 / Големите кавички 25 1695 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Студентки, лъвове и лампи

Едни от всичко разбират – сега от ракети, а преди това от бактерии, вируси и епидемии. Това коментира съветникът по здравните въпроси на Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

Критикуват обикновено тези, които нищо не правят. Докато работех, направих доста срещу епидемиите, срещу всички заплахи в последните 40 години в странта – антракс, ебола, „Западен Нил“, антибиотична резистентност. Толкова съм направил, че не мога да критикувам сега. И не съм склонен да критикарствам, просто мисля, че трябва един човек да казва какво е мнението на държавата и на министерството, а не всеки да тълкува както иска“, каза той във връзка с действията на новото правителство за преодоляване на пандемията.

„Дезинфекцията трябва да остане. Културният човек 12 пъти средно си мие ръцете на ден. Отстояние, когато има опасност от респираторни заболявания и маските – в градския транспорт маските трябва да останат. И първото най-важно нещо – който е болен - смърка, киха, кашля или има температура, да си остане вкъщи, а не да се прави на герой и да върши чудеса от героизъм", добави проф. Кантарджиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама