„Няма наши, няма ваши“: Петков не се страхува от подземния свят

11:20, 31 мар 22 / Политика 25 1700 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вече няма идея за недосегаемите. Никой не е над закона. Вече няма ваши, няма наши – има закон, който трябва да се спазва и който си мисли, че старите времена, в които, ако си човек на някого, имаш протекция, вече не съществува. Това заяви премиерът Кирил Петков при представянето на отчета за дейността на МВР за 2021 г.

„Не ни е страх нито от хората на подземния свят, които също имаха големи връзки с предишната власт, нито от самите хора, които са били част от корупционния модел на предишната власт. Да, има още много работа. Да, не ни е лесно. Да, прокуратурата в България не работи. Но тук искам да направя разлика между прокуратурата и управлението на прокуратурата. Вярвам, че има честни и смели прокурори“, добави премиерът, цитиран от bTV.

Гешев е абсолютно компрометиран, даже на ниво ЕС

„Факт е, че г-н Гешев е абсолютно компрометиран вече, даже на ниво ЕС. Факт е, че последните действия бяха ясно отразени по всички медии, но този път имаше една съществена разлика – една и съща информация влезе както в Европейската прокуратура, така и в българската. Вече e много трудно да се прави скрито-покрито“, обяви Кирил Петков.

МВР е на страната на хората

Министър-председателят поздрави МВР, че е от страната на народа.

„В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на закона, от страната на народа или от страната на статуквото, на корупцията, на страната на недосегаемите“, добави Петков.

„Искам да ви поздравя, че имахме честни избори, ако това не се беше случило, ако имахме купуване на гласове, ако можеха местните дерибеи да продължават да контролират голяма част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук днес“, заяви още премиерът.

Той сподели, че от МВР са показали, че страхът вече е изостанал. „Оттук нататък законността е на преден ред”, заключи Петков.

Криза след криза, но се справяме

Премиерът поздрави и хората, които са организирали пунктовете за приемане на бежанци. „Ние сме криза след криза, откакто сме влезли в това правителство. Но се справяме. Това, което видях на границата беше впечатляващо”, добави Петков.

Според министър-председателя е имало бърза и добре структурирана организация. „Едновременно с това много бързо трябваше да вземем мерки във връзка с националната сигурност, продоволствието на страната. Следене на наличността на горивата”, допълни той, цитиран от Нова телевизия.  

Петков каза: „Имаме още много още работа”. „Факт е, че промяната е дълъг процес. Просто призовавам с истинска смелост, с чувството, че България може да се промени, ако всеки един от нас вземе тази отговорност върху собствените си плещи и заедно можем да го направим”, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама