Кандидат за директор на Народния театър се явил пиян

12:55, 01 апр 22 / Култура 25 2844 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Конкурсът за директор на Народния театър е съмнителен. Това каза пред bTV министърът на културата Атанас Атанасов.

„Един порок се появява в нашето общество. Известно е на всички, че обстоятелствата на конкурса за директор на Народния театър са съмнителни. Един от кандидатите се е явил в нетрезво състояние и е класиран. Това е скандално“, заяви той.

Атанасов все още не е подписал протокола по назначаването на нов директор. „И няма да го направя, докато не изясним всички обстоятелства. Един член на комисията си е тръгнал преди края. Има съмнения за конфликт на интереси за членовете на комисията. Обсъждат се всички алтернативи. Очаквам становище на нашите юристи. Когато разберем какво се е случило, ще решим. В момента директор няма и моят подпис не е сложен никъде“, категоричен е той.

Кандидати за нов шеф на театъра са режисьорите Васил Василев и Бойко Богданов, актьорът Сава Драгунчев и настоящият директор Мариус Донкин.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама