„Малък герой“: „Пирогов“ с детска библиотека

19:20, 02 апр 22 25 1465 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На Международния ден на детската книга, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ обяви създаването на „Библиотека Малък герой“.

Детската библиотека ще бъде обособена на територията на всички клиники и отделения, където се приемат и лекуват деца от 0 до 18 годишна възраст. Сред първите, които подкрепиха инициативата на лечебното заведение, като предоставиха под формата на дарение десетки книги, са издателство „Ентусиаст“, издателство „Кибеа“, издателство „Изток-Запад“, издателство „Пан“, издателство „Труд“, издателство „Фют“, издателство „БАРД“, издателство „Рибка“ и книжарници „Сиела“, съобщиха от лечебното заведение.

„Благодарение на помощта, която ни оказвате, дарявайки тези книги, имаме възможност да направим престоя на малките пациенти по-лек и не толкова травмиращ. Вярвам, че книгите ще заместят поне малко смартфоните“, каза изпълнителният директор на болницата проф. д-р Иван Поромански.

Общият брой преминали през спешните кабинети деца в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ за миналата година е над 22 хил., като голям брой от тях са хоспитализирани. „Щастлив съм, че имаме възможност да надградим съществуващата библиотека като я разширим. До този момент нямахме такава във всички детски отделения. От днес, освен психологическата подкрепа, която оказваме на децата по време на престоя им в Пирогов, с предоставените книги ще възпитаваме и развиваме ценности и умения за общуване в нашите малки герои.“, подчерта проф. д-р Христо Шивачев.

Всички дарени книги в полза на инициативата ще получат специално създаден печат „Библиотека Малък герой Пирогов“ преди да намерят място в ръцете на поредния малък герой в най-голямата болница за оказване на спешна медицинска помощ в България. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама