Камиони блокираха движението пред парламента

11:42, 08 апр 22 25 1569 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Пет камиона блокираха площада пред главния вход на Народното събрание. Превозвачите недоволстват от поредното отлагане на разрешаването на въпросите с ремонтите по пътищата.

Представители на транспортния бранш излъчиха свои представители, за да се срещнат с председателя на парламента Никола Минчев, пред когото да поставят проблемите на пътната безопасност, липсата на мантинели, ремонти на пътища и това, че този сектор е обречен на геноцид. Това стана, след като депутатът Петър Петров от „Възраждане“ излезе при протестиращите, за да им съдейства с пропуски за достъп в сградата на Народното събрание.

При превозвачите на площада бе и министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Днес парламентът трябваше да разгледа проекта на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осъществява дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Заради провалено заседание на парламентарната комисия по правни въпроси и липсата на доклад, който да бъде внесен в пленарна зала, днес точката бе отложена, предаде БТА.

Моето място е тук“, каза министър Караджов, като изтъкна, че не е министър „на една или друга партия“, а на тези, за които е избран.

В пленарната зала възражението срещу поредното отпадане на точката дойде от коалиционния партньор „Има такъв народ“ (ИТН). „Ставаме за смях с неспазване на собствените си решения“, коментира председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов и припомни, че вчера бе гласувано проектът да влезе като точка днес. „Спечелилата най-много гласове политическа сила бламира собствения си министър-председател“, посочи още Йорданов. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама