„Жестокото лице на армията на Путин“: Фон дер Лайен отиде в Буча

19:20, 08 апр 22 25 2510 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е посетила град Буча в Украйна. Кадри от този град показаха масови гробове и мъртви тела по улиците.

Зеленски: Разрушенията в Бородянка са по-ужасяващи и от Буча

Фон дер Лайен посещава Украйна след изтеглянето на руските сили от северната част на страната, като днес трябва да се срещне с президента Володимир Зеленски в столицата Киев.

Русия отрича войниците ѝ да са упражнявали насилие над цивилни и нарича Буча „фалшификация на Киевския режим“, което обаче противоречи на разкази на местни за екзекуции, изнасилвания и други зверства в града и на други места.

Тук се е случило нещо немислимо“, заяви от Буча Урсула фон дер Лайен, цитирана от BBC и обяви видяното за „жестокото лице на армията на Путин“.

Други двама европейски лидери осъдиха днешното ракетно нападение срещу гара в източния град Краматорск, потвърдените цивилни жертви на което са 50.

„За децата“: Русия удари гарата на Краматорск, жертвите са десетки

При посещение във Великобритания германския канцлер Олаф Шолц нарече атаката „зверство“, а британският му колега Борис Джонсън обеща още оръжейни доставки за Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама