„Продължаваме промяната“ няма да подкрепи Каримански

19:01, 10 апр 22 / Политика 25 1710 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Продължаваме промяната“ няма да покрепи Любомир Каримански за управител на БНБ. Това заяви премиерът Кирил Петков в изявление пред медиите в Министерския съвет преди коалиционния съвет.

Той подчерта, че позицията на управител на БНБ е много важна. Според него кризата с КТБ е нямало да се случи, ако тогавашният шеф си е бил свършил по-добре работата. За това тази позиция е много важна, като е важно и с чия подкрепа се случва тя.

Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за БНБ

Андрей Гюров не може да си позволи да участва в избора за тази позиция, която да бъде решена от ГЕРБ или ДПС. Гюров не желае да е пречка за важните цели на правителството“, посочи Петков. Малко преди изявлението му Гюров обяви оттеглянето си от надпреварата с пост във Facebook.

Освен темата за БНБ, Кирил Петков коментира и Северна Македония и Украйна, като пдочерта, че никакви решения няма да бъдат взимани относно българската позиция спрямо двете държави. Единственият, който може да се произнесе, е парламентът.

Преди да влезе в  Министерския съвет Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заяви: „Кирил Петков и Асен Василев упражнява политически рекет върху „Има такъв народ“, и върху МРРБ, и върху всеки един шофьор“. Йорданова обяви, че ИТН продължава да стои зад кандидатурата на Каримански.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама