50% от парите за пътните фирми - веднага, останалите - след проверка

16:54, 12 апр 22 / Политика 25 1608 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Продължаваме промяната“ ще предложи на коалиционните партньори и Народното събрание 50% от парите за пътищата да се изплатят веднага на строителите, а останалите - след като минат през парламентарни комисии и има доклад на експерти, че строителните дейности са реално извършени. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти.

„Предложихме на нашите коалиционни партньори, включително „Има такъв народ“, в четвъртък да мине санирането на тези договори, обаче под условие че вторите 50% минават под парламентарен отчет. Предложението е в четвъртък това решение да бъде гласувано в пленарна зала“, обясни премиерът.

Кирил Петков е на среща с представители на пътния бранш днес край София. По-рано от Браншова камара „Пътища“ съобщиха, че не са получили покана. Премиерът уточни, че днешната му среща е с представители на малките превозвачи и обясни защо:

За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност, и искам да чуя от първо лице кои са основите им проблеми, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица“.

Ако държавата не плати на пътните строители, 100 хил. души остават без работа

Относно избора за управител на БНБ - според Кирил Петков най-добре ще е ИТН да оттеглят номинацията на Любомир Каримански и коалицията да се обедини около един кандидат. „В момента Каримански има подкрепата само на една от четирите коалиционни партньори“, подчерта премиерът, цитиран от БНТ.

Нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на парламента, категоричен е Петков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама