Сигнал: В столичната хематология бракували скъпи лекарства

17:14, 12 апр 22 25 1650 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министерството на здравеопазването е изпратило сигнал до „Национална полиция“ след проверка в „Специализирана болница за активно лечение по хематологични заболявания“ в София. Проверяващите от министерството са констатирали, че през последните две години болницата е бракувала голямо количество скъпи лекарствени продукти, приложими при лечение на пациенти с хематологични заболявания.

Ново ръководство

Здравният министър Асена Сербезова е сменила състава на Съвета на директорите на болницата. Изпълнителният директор проф. д-р Бранимир Спасов е уволнен. Той обаче ще продължава да изпълнява задълженията си докато промените бъдат вписани в Търговския регистър.

От министерството опровергаха появила се информация, че работещите в лечебното заведение няма да получат заплатите си заради смяната в съвета на директорите. „Не съществува период, в който дружеството остава без „легитимно ръководство“, тъй като вписаният съвет на директорите управлява до момента на вписване на новоизбраните членове на съвета“.

За проф. д-р Б. Спасов няма правна пречка да извърши необходимите действия за заплащане на възнагражденията на персонала, както и другите належащи действия, свързани с безпроблемното функциониране на лечебното заведение, обясняват от МЗ.

Вписването на новите членове на съвета на директорите се очаква да се случи в рамките на няколко дни, като необходимите документи са подадени в Търговския регистър. До провеждането на конкурс, като изпълнителен директор предстои да бъде вписана д-р Галя Кондева - Мънкова, която и към момента е член на съвета на директорите. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама