„ВСС може да отлага решението за Гешев до есента“

08:56, 13 апр 22 / Политика 25 2093 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Като гражданин не мога да променя искането си за освобождаване на Иван Гешев. Вече не съм страна по този процес, каза бившият министър на правосъдието Янаки Стоилов.

ВСС може да отлага решението за Иван Гешев до есента“, допълни още той.

По думите му в момента се намираме в ситуация, при която ВСС се мъчи да блокира процедурата. „Висшият съдебен съвет е длъжен да разгледа по същество това искане. Той трябва да изясни дали приема освобождаването или не“.

Аз се питам дали целта на ВСС не е да свърши мандата си преди да се произнесе“, коментира бившият министър в ефира на bTV. 

Не пак, а отново: ВСС отложи решението за Гешев

„Имаме едно превратно упражняване на власт от органа за управление на съдебната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила е друго. ВСС, който иначе е много чувствителен за разделението на властите, не изпълнява това да реагира и да каже по същество какво му е становището“, каза Стоилов.

„Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват излишно един въпрос, който стои на дневен ред“, смята Стоилов. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама