До 21 градуса в четвъртък

07:00, 14 апр 22 25 2155 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В петък ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. С югозападен вятър, по-добре изразен в Източна България, ще се затопли и максималните температури ще са между 20° и 25°. През нощта срещу събота от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, постепенно в Дунавската равнина ще се усили. Облачността ще продължи да се увеличава, около и след обяд на места ще се развие и купеста и купесто-дъждовна. На отделни места в северозападната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, в планините и ще прегърми. Към вечерта и през нощта срещу неделя, с обръщане на вятъра от североизток, ще започне бързо и значително понижение на температурите, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама