Мартин Карбовски и Пролет Велкова – номинирани за членове на СЕМ

16:08, 13 апр 22 25 2723 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Журналистът Мартин Карбовски е номиниран за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от „Има такъв народ“. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

А журналистът и водещ Пролет Велкова е номинацията на „Демократична България“, съобщиха обединението. Пролет Велкова притежава значителен опит в областта на електронните медии и обществен авторитет и професионално признание, необходими за член на СЕМ, се казва в мотивите на предложението.

„Продължаваме промяната“ засега се спрягат две имена - на Валерий Тодоров - бивш генерален директор, и юристката - конституционалист и медиен експерт Симона Велева. Според източници на „Клуб Z“ по-вероятно е Велева да бъде издигната.

От БСП все още нямат решение, като част от депутатите на Корнелия Нинова настояват левицата също да има номинация.

На 7 април парламентът одобри процедурните правила за условията и реда за предлагане, изслушване и избор на кандидати за двама нови членове на СЕМ. Народните представители и парламентарните групи имат седемдневен срок за номиниране на кандидати. Крайният срок изтича утре в 18.00 часа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 11:12, 14 апр 22

хвани 1ия удари другия

2 Иванов 11:30, 14 апр 22

Явно нормалните кандидати са свършили и затова от олигархичните партии на Иво Прокопиев и Ахмед Доган - "Демократична България" и "Има такъв народ" са избрали пенсионерка и човек, който обича платените жени!

3 Събка 14:49, 14 апр 22

на дб сега им е паднало да бутат хора във властта, още няколко месеца и край обаче

4 Ванила 14:56, 14 апр 22

И двете партии излизат с безумни предложения. То бива ,бива липса на кадри, но чак толкова ли хахахах

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама