Германската полиция осуети опит за отвличане на здравния министър

14:59, 14 апр 22 / Свят 25 1779 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Германската полиция задържа четирима немци, заподозрени в заговор за отвличане на здравния министър Карл Лаутербах и за разрушаване на съоръжения от електрическата мрежа, за да предизвикат спиране на тока в цялата страна, предаде БТА, като се позовава на „Ройтерс“.

„Двамата главни заподозрени са се наговорили с останалите да нападнат здравния министър“, каза говорител на прокуратурата в Кобленц, който потвърди информация, разпространена от обществената телевизия А Ер Де.

Организацията, стояща зад чат групата „Обединени патриоти“, „е възнамерявала да създаде условия за гражданска война и в крайна сметка да разруши демократичната политическа система в Германия“, посочи по-рано в изявление прокуратурата.

Обвинението съобщи, че властите са претърсили вчера 20 адреса в няколко германски провинции и са конфискували оръжия - пистолети, боеприпаси и автомат „Калашников“, пари в брой в евро и чужда валута, както и златни кюлчета и сребърни монети.

Оттам посочват, че организацията е планирала също да отвлече и други известни обществени фигури, но не се уточнява кои. 

Прокурорите са поискали издаване на съдебни заповеди за арест за четиримата. Пети заподозрян се издирва.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама