Мерки срещу високите цени: По-нисък ДДС за ток, вода, парно и лекарства

21:05, 14 апр 22 / Политика 25 1540 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По-нисък ДДС за ток, вода, парно и лекарства. Такава идея обсъдиха коалиционните партньори. Това може да стане с актуализацията на бюджета лятото.

Другите идеи в помощ на домакинсвата, предложени от БСП, са необлагаем мимимум, преизчисляване на пенсиите и таван на цените.

Намаляне на акцизите на горивата, поетапно повишаване на прага на регистрация на фирмите по ДДС, премахване на митническите ставки за поскъпващи стоки предлагат от „Демократична България“. „Част от тези мерки, ако не всичките, всъщност са част от коалиционното споразумение. Така че вече по него има принципно разбирателство“, каза Христо Иванов от „Демократична България“, цитиран от bTV.

От „Продължаваме промяната“ и ИТН не обявиха конкретни мерки, но одобриха някои идеи. Разговорите в коалицията ще продължат и през следващите дни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама