Сериозни разминавания между МВнР и премиерския екип за Северна Македония

17:52, 15 апр 22 / Политика 25 1670 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Има сериозни разминавания между МВнР и външнополитическия екип на премиера Кирил Петков по въпроса за евроинтеграцията и преговорите с Република Северна Македония. Това потвърди външният министър Теодора Генчовска.

Тя заяви също така, че няма документ между Северна Македония и България, който да е основа за договаряне. Почти нищо от останалите четири точки в Протокола 4+1 не е изпълнено от страна на Скопие, обясни външният министър.

Петков: При нас няма стабилност на всяка цена

Генчовска поясни още, че няма време до края на френското председателство да бъде отворена Конституцията на Република Северна Македония с цел вписване на българите в нея като държавотворен народ.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов потвърди, че очевидно има структурен проблем в коалицията и по въпроса за Северна Македония няма как да има промяна без решение на НС. Неразбирателството между две амбициозни дами от две различни ведомства, според него, не бива да бъде пренасян по отношение позицията на РСМ, пише БНТ.

Не съм забелязал да има разнобой

Не съм забелязал да има разнобой във външната политика, не знам какво е провокирало изказването на г-жа Генчовска, коментира финансовият министър Асен Василев, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама