Работи се по механизъм за вземане на решения при противоречия в коалицията

19:21, 17 апр 22 / Политика 25 1324 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Работим по механизъм, който да ни позволява да взимаме решения, когато има противоречия в коалицията, преди да стигнем до пленарната зала. Това обяви пред БНР Андрей Гюров, председател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“.

Не чух аргументи срещу Каримански, други правят задкулисни договорки

По думите му този механизъм ще позволи дори и при различия да не се стига до сблъсък на мнения в парламентарната зала.

„Не е тайна, че в коалицията има разногласия и различни позиции по много теми, но не се е стигнало до разклащане на управлението. Механизмът би работил добре с цел да предпазва коалицията от взимане на неправилни решения“, добави Гюров. По думите му това не би било насочено срещу конкретен коалиционен партньор. „Както спомена и премиерът Кирил Петков, ние сме дошли в управлението, за да постигнем целите, които сме си поставили и да правим правилните неща“, каза Гюров.

Гюров също увери, че след учредяването на партията „Продължаваме Промяната“ не се готвят за нови избори. „Ние силно вярваме, че промяната може да дойде от всеки от нас и затова учредяването на партията е възможност да приобщим гражданското общество и да му дадем силата за промяната“, коментира Гюров.

Има ли фиктивно плащане с подписа на Каримански?

В отговор на въпрос дали има компромисно решение за нов управител на Българската народна банка Гюров каза, че в момента нямат компромисна фигура.Има желание една такава фигура да бъде извън парламентарните групи, за да се премахнат съмненията за политическа обвързаност“, добави Гюров. На въпрос дали е възможно да бъде той, Гюров каза, че не мисли, че на този етап е повдиган този въпрос.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама