Ицо Хазарта: В „Продължаваме промяната“ всичко е чисто

10:10, 18 апр 22 / Политика 25 1454 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Да съм в партията „Продължаваме промяната“ е моят начин да дам знак, че всичко е чисто. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта в интервю за Нова телевизия. В петък той стана учредител на „Продължаваме промяната“.

„Продължаваме промяната“ става партия

Резултатите ще се видят, просто трябва малко време

„Ще си заслужава, ако успея да постигна това, което аз искам. Със сигурност има смисъл. Ако има място, където може да се направи нещо, то това е там“, посочи Хазарта на въпрос какво мисли за престоя си в парламента до момента, пише „Клуб Z“.

Неприятното е, че нещата стават по-бавно в сравнение с неговата професионална сфера - зависели от повече хора. „Стават по-бавно и това много ме ядосва, но от друга страна, такива са нещата. Резултатите ще се видят, просто трябва малко време“.

Така са решили хората на изборите и когато има обединение от различни хора, е нормално да спорят, смята Хазарта за коалиционните търкания. „Малко сме позабравили това, че хората може да имат различни мнения, да трябва да излагат аргументи“, посочи още.

Той коментира и темата за избора на нов шеф на БНБ. Познвал и двамата кандидати - Любомир Каримански и отпадналият в последствие Андрей Гюров, имал добри впечатления от тях, но нямало единодушие за нито един. „Продължаваме докато нещата не се случат", посочи рапърът.

Според Хазарта за хората имало по-важни теми и той бил съсредоточен там - става въпрос за цените на стоките и услугите. „Има изход. Лошото е, че първите резултати ще ги усетим може би след месец, два, три“, посочи той. Но най-ужасното е, че през това време трябва някак да се обясни на хората, допълни. Даде пример с Плана за възстановяване и устройчивост: „Там има 12 милиарда и отгоре, които ще влязат директно в нашата икономика, ще спомогнат нещата да се успокоят“. 

Камен Донев би бил добър министър на културата

Що се отнася до селфи видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, Хазарта го определи като „доста необмислено“. „Аз не мисля, че има човек, който да го поздрави за това видео. Сигурен съм, че министър Атанасов си е направил своите изводи. Нека да си говорим истината - не е нещо, с което трябва да се гордее“.

„Грешки се случват“: Премиерът коментира видеото на министъра на културата

„Много силно впечатление ми направи реакцията на Камен Донев, понеже той ми е приятел и за мен е най-големият български актьор - аз не мога да говоря от името на Кирил (Петков) и Асен (Василев), но си мисля, че ако Камен Донев реши да е министър на културта, според мен той би бил добър министър на културата. На нас ни трябва, не само за този пост, а и за всеки друг, човек който да е компетентен, който да е честен и който да не го е страх“, заяви още Хазарта.

„За Камен аз съм сигурен и че е компетентен, и честен. Само че не съм сигурен за страха. Защото аз работя нещо много подобно на него и знам, че е по-лесно, когато си пълниш залите и хората викат „Евала, браво“. Защото, когато дойдеш вътре в тази битка, тогава вече трябва да даваш отговори. Тогава не можеш да задаваш въпроси и няма как само да критикуваш“. И попита: „На мен не ми ли е по-лесно да си правя песните, да ги псувам наред всичките?".

Преживяли сме „Бялата Златка“, ще преживеем и „Сивата“

На въпрос какво би станало при предсрочни избори и къде би била проруската партия „Възраждане“, Хазарта разказа за първите си впечатления от партията на - варненецът Костадин Костадинов, от която казали (образно казано) „или става на нашата, или ви изкарваме с краката напред“. Посочи, че не разбира защо - докато той е правел песни, някои са били на заплата в община Варна. А в същото време откакто се помнел магистрала „Хемус“ все е до Ябланица. 

„Галъп“: „Възраждане“ изпреварва ИТН и ДБ по избиратели

„Ние този филм сме го гледали. Преживяли сме „Бялата Златка“ (прякор на лидера на „Атака“ - белокосият Волен Сидеров, б.р.), ще преживеем и „Сивата“ (визира се сивокосият Костадинов)“, заяви още депутатът от ПП в отговор на въпрос няма ли „Възраждане“ да повиши процентите си подкрепа при избори сега.

Хазарта коментира и опозицията в лицето на ГЕРБ. Посочи, че думата „опозиция“ май не е коректна, когато си управлявал години наред и  „все още“ държиш ръководни кадри в администрацията и в местната власт. 

Няма как да си неутрален към случващото се в Украйна

„Не като депутат, а като човек“, Христо Петров даде да се разбере, че е „за“ изпращане на военна помощ на Украйна, подчертавайки, че в Европа до момента само България и Унгария не са направили това. „При положение, че виждаш, че една страна напада друга, започва да избива едни хора и да обяснява как ги освобождава, няма как да останеш равнодушен и да се правиш на неутрален“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама