Кибератаката към „Български пощи“ остави хиляди пенсионери без пари

19:32, 18 апр 22 25 2084 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Кибератаката над компютърните системи на „Български пощи“, за която съобщихме по-рано днес, създаде проблеми с изплащането на пенсиите и великденските надбавки. Още сутринта от дружеството увериха, че няма да има прекъсване в изплащането на парите. В Пловдив и Русе обаче десетки пенсионери не успяха да вземат пенсиите и надбавките си.

Хакери атакуваха „Български пощи“

Днес служители от Централна поща Пловдив върнаха много от чакащите пенсионери, с обяснението, че компютрите отказват да работят. Проблемът е само с изплащането на гише. Всички, които получават парите си по банков път, вече разполагат с тях. По–рано днес от НОИ обясниха, че няма забавени преводи към пощите.

Много възрастни хора останаха без средствата, на които разчитат. Някои признаха, че са обикаляли различни пощенски станции с надеждата, че все някъде ще се изплащат пари. Но бяха разочаровани.

Все пак в някои от по-малките клонове в Пловдив създадоха временна организация и започнаха да изплащат по списък пенсии и добавки, но само на едно гише. Хората, които чакаха за плащане на сметки обаче бяха връщани, предаде БНТ.

И в Русе много пенсионери бяха притеснени, че могат да останат без пари за празниците.

От „Български пощи“ са отказали коментар пред националната телевизия. От Министерството на електронното управление заявиха, че знаят за проблема и работят за изясняването му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама