Борисов: Трябва национално съгласие, не предсрочни избори

13:56, 19 апр 22 / Политика 25 1764 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Трябва национално съгласие да се измъкнем от катастрофата, не предсрочни избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това правителство е цар на разточителството на фона на недоволно население заради инфлацията. (…) Не е новина, че ще плащаме лихви. Сега се готвят да вземат 1 милиард евро от външните пазари. Не разбирате ли, че тези хора ви ограбват и когато си тръгнат, няма кой да ви помогне? (…) Трябва национално съгласие да се измъкнем от катастрофата и президентът Радев има водеща роля”, поясни Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Социологическите агенции вече го разбират, но след два-три месеца вече няма какво да се направи. Толкова трябва да се затягат коланите, че не знам кой ще се хване, коментира Борисов във връзка с последните социологически проучвания, които отчитат сериозен спад в доверието на кабинета и прогнозират победа на ГЕРБ при нови избори.

След ареста, докато видя Петков навън, няма разговор

Попитан дали призивът за национално съгласие може да се тълкува като протегната ръка и подкрепа за управляващите, Борисов отговори, че преди ареста му ГЕРБ са давали подкрепа на властта „по всички важни теми“ .

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

„След ареста без да си замине Кирил Петков, не могат да говорят по никаква тема с нас“, обяви той. „Омазани до ушите с корупция хора. Излизат и казват „Имаме разделителни линии по тема корупция“. Да, имаме – ние с корумпирани хора не искаме да работим. Преди арестите можеше да се говори. Сега докато не го видя навън, няма разговори. Те са пагубни всеки ден, докато стоят. Да ги подкрепяме да стоят ли? Категорично не“, обяви Борисов

Само няколко минути по-рано лидерът на ГЕРБ определи ареста си и решението на съда, че той е незаконен, като личен въпрос, който няма да бъде тема на политически разговор.

Не искаме власт, науправлявали сме се

На въпрос дали от ГЕРБ все пак ще внесат вот на недоверие, Бойко Борисов отговори, че вотът на доверие или на недоверие го дава българският народ. „Вече няма обаче човек, който да харесва управлението. Няма някой, който да не се е опарил с цената на газа, тока и горивото… Да не вижда какво сътворяват и това, че седят само заради постовете и скандалите са само постове“, каза той.

Българите трябва да разберат – след това 10 години няма оправяне. И да не чакат да дойде някой. Няма такъв който да може да се справи с тази ситуация. Ние не искаме власт, ние сме са науправлявали, няма самоцел за това. На мен ми е мъчно за хората. От лидер на Балканите станахме за посмешище“, посочи още Борисов.

Искаме да покажем на хората колко много са се излъгали, че това не е промяна, а подмяна, че това, което ще причинят, е фатално“, добави той.

СБЛЪСЪК: Трябва ли да се върне хартиената бюлетина?

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за връщането на хартиените бюлетини. „Доколкото знам БСП е внесла смесено гласуване и смятам, че това е най-правилното. И съм убеден, че направиха машинации с машините – рано или късно това ше се докаже. Чакаме експерт от чужбина, който да демонстрира как става и затова в цяла Европа няма такова гласуване.“, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама