Парламентът отпусна парите за пътните строители

14:40, 20 апр 22 / Политика 25 1786 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Парламентът разреши на АПИ да плати 50% от изпълнените дейности по превантивно, текущо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации за пътните строители. „За“ гласуваха 122-ма депутати, 35 бяха „против“ и двама се въздържаха.

Останалите 50% ще се дадат след решение на Народното събрание и въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група и становище на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, съобщи БТА.

„Всеки труд се заплаща“: Пътните строители на протест

АПИ ще заплати 100% от финансовите си задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища.

Решението подкрепиха формациите от управляващата коалиция. Преди това беше отхвърлено предложението на ГЕРБ-СДС за явно гласуване със ставане на крака.

Отхвърлено беше другото проекторешение за разплащане с пътните фирми, внесено от „Има такъв народ“.  

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама