Борисов: Оставиха Кулеба като сираче в килера

17:14, 21 апр 22 / Политика 25 1634 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вече 3-4 дена Кулеба се върти като сираче и накрая какво казва: „Да, важно е на война да има жилетки, но, хора, нека бъдем сериозни“. Той смята, че не сме сериозни. Такава е оценката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за поведението на управляващите по време на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба у нас.

„Министърът на външните работи е втори след премиера, защото прави външната политика”, подчерта още бившият премиер на брифинг на партията. Той обвини депутатите, че са оставили великденската си ваканция и в последния си работен ден днес не са гласували въпроси като отпускането на военна помощ за Украйна.

Кулеба: Като пращате бронежилетки, вие искате да умрем защитени

Депутатите се занимаха днес с всичко друго, не и с належащото за българите и за международната общественост. Нещо повече той (Дмитро Кулеба – б.а.) беше в килера, кулоара и не приеха нашето искане да влезе при депутатите в зала”, каза още Борисов.

Той попита защо в дневния ред днес не влезе в нито едно от предложенията на партиите за военна или техническа помощ, каквато предлагат от ПП: „Какво отговори Христо Иванов, който беше наречен на безгръбначен? „Няма да приемем поредното натикване под килима”. Как няма като прие, г-н Иванов!”.

Петков за коалицията: Време е да спрем да поставяме ултиматуми

От 20 февруари до 15 април тази година България е сключила сделки за продажба на оръжия на стойност 316 млн. евро. За сравнение, в същия период миналата година износът ни е за 117 млн евро. Това заявиха още от ГЕРБ, като се позоваха на отговор на въпрос от парламентарния контрол на министър Корнелия Нинова.

Това са сделки на български фирми с чуждестранни фирми от ЕС. Против сме, че в парламента са двулични. След нападението на Путин над Украйна. Единственият начин да бъде спрян е този”, коментира Бойко Борисов, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ясно е, че 19:36, 21 апр 22

Тиквата е последният, който може да се прави на натовец.Построи Балкански поток за Путин, даже отиде лично да му се извини , че се е забавил. Популист и демагог.

2 Анонимен 20:25, 21 апр 22

Бита карта

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама