„Не знам как хората искат да празнуват Великден, като се мразят един друг“

10:57, 22 апр 22 25 1261 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Страстната седмица трябва да се обърнем към себе си и да премислим нещата. А не само ей така да празнуваме с посещение в църквата – да се мине под плащаницата и да се вземе здравец. Това каза епископ Тихон в ефира на Нова нюз на Разпети петък. 

Разпети петък - най-тъжният ден за християните

Да осъзнаем, че Разпети Петък е ден на саможертвата, която Иисус Христос е направил за нас човеците. И ние трябва да се запитаме, ако искаме да сме негови последователи, дали сме готови и ние да направим някаква саможертва – за нашите близки, за природата и идните поколения. Целта е да се приближим към Бога. Да обичаме другите. Тази омраза, това разделение в народа ни е ужасно. Не знам как хората искат да празнуват Великден, като се мразят един друг“, каза той.

По думите му не си даваме сметка какво е смирението. То е много лесно - сутрин да си казваме да не се приемаме толкова насериозно. Да осъзнаваме, че не сме най-красивите, най-умните на света. Не е важно твоето присъствие в света, а доколко може да приемаш в себе си света. Да си духовно богат значи да си щедър, да раздаваш обич и доброта. 

Според него в разговорите всеки търси да потвърди собствената си правота, а не да се обменят мисли. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама