Празничен трафик: Тапи на „Струма“ и „Тракия“

14:47, 22 апр 22 25 1393 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трафикът по магистралите в първия почивен ден е интензивен, а столицата традиционно започва да пустее. Шофьорите, които идват и излизат от София, трябва да внимават, защото заради ремонта на тунел Ечемишкасе образуват задръствания.

От Пътна полиция отново подчертаха, че са изкарали абсолютно всички камери на пътя, за да следят за скоростта денонощно.

Интензивен е трафикът и на останалите изходи на столицата. Засилено е полицейското присъствие. Мобилни екипи следят за неправилно изпреварване и шофиране в аварийната лента.

4 катастрофи само за час на „Тракия“

Само за час в участъка на АМ „Тракия“ в област Пазарджик са станали 4 пътнотранспортни произшествия. Всички те са леки, без пострадали хора, но с нанесени материални щети.

Катастрофите са между 65-и до 72-ри километър в платното за Пловдив. Докато трае отработването на произшествията от служители на Пътна полиция и докато автомобилите бъдат изтеглени от активните ленти за движение се създава затруднение за трафика и се образуват тапи, предаде БНТ.

И на четирите места има осигурени достатъчно патрули от районните управления на МВР в Пазарджик и Септември.

Натоварено и на „Струма“

Краят на АМ „Струма“ при 97-и километър край Благоевград се затапи. Опашката от леки и товарни автомобили е над 2 км и продължава да се увеличава, предаде БГНЕС.

Голямото пътуване за Великден започна, хиляди се отправят за четирите почивни дни на път на Разпети петък. По тази причина пътуването е трудно. Автомобилите едва пълзят по кръговото в края на автомагистралата, колоната тръгва едва, едва, за да спре отново.

Полиция регулира и пропуска трафика както на напускащите АМ „Струма“, така и излизащите от Благоевград в посока Банско, Сандански, Гърция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама