Километрично задръстване на АМ „Тракия“ в последния почивен ден

15:18, 25 апр 22 25 1367 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Задръстванията по пътищата в последния от серията почивни дни започнаха неочаквано рано. Отчита се увеличаване на интензивността на движението към столицата по основните пътни артерии, съобщиха от МВР.

На АМ „Тракия“ в района на Вакарел се образува километрична опашка след катастрофа между два автомобила. По първоначални данни няма жертви след удара, а щетите са само материални. Движението е сериозно затруднено, но не е спирано на пълно, съобщи Нова телевизия.

Във връзка със засиления трафик по автомагистралата „Хемус“ и с цел облекчаване на преминаването на превозни средства в участъците с ремонтни дейности е създадена организация за реверсивно движение в тунел „Ечемишка“. Движението към София се осъществява в две ленти, а в посока Варна - в една. Екипи на ОД на МВР-София подпомагат и контролират трафика в зоната на временната организация с цел недопускане на пътни инциденти.

От полицията очакват трафикът по основните артерии към столицата да се засили в по-късния следобед. Призивът към всички шофьори е да карат внимателно и със съобразена скорост.

Трафикът е интензивен на граничните пунктове с Гърция -  „Кулата“ и „Маказа“. Възстановено е пропускането през съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и  „Ивайловград“/Кипринос“. 

Трафикът е интензивен и на граничен пункт „Калотина“ на сръбската граница на изход за товарни автомобили, както и на пунктовете „Видин“ и „Русе“ на границата с Румъния. На ГКПП „Дуранкулак“ има засилен трафик на изход за леки автомобили.

Трафикът е интензивен на граничните пунктове с Турция - „Капитан Андреево“, „Лесово“ и на „Малко Търново“на вход за леки автомобили. На границата с Република Северна Македония, движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама