Петков: Който иска да помогне на Украйна, да дари една заплата за боеприпаси

18:30, 25 апр 22 / Политика 25 2463 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Премиерът Кирил Петков обяви дарителска кампания за боеприпаси за Украйна.
 
Министър-председателят призова всеки българин, който наистина иска да помогне на Украйна, да последва примера му и да дари една заплата. „Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението“, обяви той.

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!“, написа Петков във Facebook.

Премиерът обяви, че ще работи за това България да има единна позиция по темата за отбранителната помощ за Украйна и за целта следващата седмица ще свиква коалиционен съвет по темата и организира пътуване до Киев. Думите му идват броени часове, след като един от коалиционните партньори - „Демократична България“, оттегли искането си за свикване на коалиционен съвет и обяви, че военната помощ в Украйна ще се гласува в парламента на 4 май.

„Без коалиционен съвет“: На 4 май ще се гласува военната помощ за Украйна

Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем“, обърна се Петков към партньорите си във властта.

Премиерът посочи, че 23 европейски държави изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама