Гърция отпуска ваучери за гориво

17:25, 26 апр 22 / Свят 25 1542 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Гърция с мярка срещу инфлацията и високите цени на горивата. Атина отпуска ваучери за гориво.

Горивата с нов рекорд

Те ще са на стойност до 50 евро на месец според превозното средство. По 50 евро ще се отпускат за собственици на автомобили и 35 евро за собственици на мотоциклети с основно местожителство в регионите: Северно и Южно Егейско море, Йонийските острови, Крит, островите към регион Атика, Спорадските острови към област Тесалия и островите Тасос, Самотраки и Амулиани в Бяло море. За останалата част на Гърция помощта ще е 40 евро за собственици на автомобили и 30 евро за мотоциклети. За бенефициентите, които изберат да използват цифрова дебитна карта, размерът на финансовата подкрепа се увеличава с 5 евро.

Платформата, в която домакинствата могат да кандидатстват за помощите, вече е отворена, пише „Сега“.

Право да получат подкрепата имат около 3 милиона души със семеен доход до 30 хиляди евро годишно. Ваучерите ще осигуряват по 60 литра гориво за следващите три месеца, пише bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама