Отстраненият директор на „Кинтекс“: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

09:06, 27 апр 22 25 1858 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече работници, които работят на три смени. Това заяви отстраненият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов в ефира на Нова телевизия. 

Нинова сменя ръководството на „Кинтекс“

Михайлов твърди, че след 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева. 

„Това са стотици милиони изгубени за българската икономика“, каза оръжейният експерт, който смята, че чрез тези договори България доставя оръжие на Украйна чрез посредници. 

„Кинтекс“ никога не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се предполага че са транзитни точки към Украйна”, заяви Михайлов. „Но оръжията, които виждаме да се използват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България“, поясни той. 

Нинова срещу Борисов: Кой лъже за износа на оръжия?

Александър Михайлов отрече да е развивал паралелно оръжейна дейност с частни фирми, докато е бил директор на „Кинтекс“. Според него освобождаването му от длъжност е свързана с „таен износ на оръжия.

„Хипотезата, която имам е, че  ако се цели тайно да се достави оръжие в Украйна, то едно ново ръководство на „Кинтекс“ може да изпълни тази задача”, каза Александър Михайлов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама