Теменужка Петкова да каже къде е пътната карта на „Турски поток“

14:56, 27 апр 22 / Политика 25 1644 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Твърденията през последните години за диверсификация и газова независимост в страната ни за пореден път се оказаха неверни. Това написа във Facebook председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов

Цветанов: Политиката не е удоволствие и експеримент, а отговорност

По думите му платените от българския данъкоплатец над 3 млрд. лв. за изграждането на „Турски поток“ през страната ни, в полза на Русия, показват не само колко сме зависими, а и как ни се отплащат за транзитната тръба.

Днешното правителство трябва да покаже способност за справяне на страната ни без руски газ, но не в рамките на месец и да гарантира националната ни сигурност, а не само да хвърля прах в очите на обществото и да го успокоява. Необходими са незабавни и навременни действия от управляващите, защото икономиката на страната ни е заплашена, ако не се намери бързо разрешаване на проблема“, изтъкна той. 

Русия спира от утре доставките на газ за България

Цветанов подчерта, че спирането на газа от „Газпром“ за България е още едно доказателство, колко сме увеличили зависимостта си от Русия през последните години. „Да не забравяме, че ако беше осъществена газова свързаност с Гърция, която чакаме повече от 10 години, щяхме да имаме азерски газ, който да осигури на страната ни алтернативен и независим източник на доставки от Русия през връзката Стара Загора-Комотини“, отбеляза председателят на Републиканци за България.

Крайно време е Теменужка Петкова да каже къде е пътната карта на „Турски поток“ и да се види реалната газова свързаност на страната ни, а не да обяснява как сегашните управляващи не водели нормални преговори“, посочи още Цветан Цветанов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама