Разбиха престъпна група за трафик на мъже с цел сексуална експлоатация

15:15, 29 апр 22 25 1620 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Специализираната прокуратура обвини трима души за участие в престъпна група за набиране и трафик в чужбина на мъже с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвинените са задържани още вчера в София, Сливен и Тетевен. В хода на извършените претърсвания на 7 адреса са намерени и иззети компютри, лаптопи, телефони, електронни носители на информация, тефтери с имена и суми, документи за парични преводи, албуми с еротични снимки и диапозитиви, договори за наеми и др. 

Разследването е започнало през 2020 г. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от 2018 г. Участниците набирали момчета и млади мъже между 14 и 24 г., предимно спортисти от школи по борба и с нисък социален статус. Най-често това ставало чрез социалните мрежи и с обещания за високи възнаграждения. Тези, които проявявали интерес, били канени в луксозно жилище и заснемани във видеоклипове с порнографско съдържание. Така жертвите били държани в подчинение докато бъдат транспортирани зад граница - според събраните досега доказателства в Англия, Швейцария, Франция, Германия и Дубай (ОАЕ). Там те били предлагани в сайтове за запознанства

На ръководителя на групата са повдигнати обвинения за осъществени от него 5 трафика на хора. На тримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама