Йотова скастри Петков: „Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“

13:11, 29 апр 22 / Политика 25 1298 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вицепрезидентът Илияна Йотова скастри премиера Кирил Петков заради сравнението между войната в Украйна и Априлското въстание.

Големите кавички: „Ами ако бяха казали - Априлското въстание да свърши бързо, за да има мир?“

„Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка“ заяви Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

„Българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, несъобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Така че по-внимателно с историческите паралели! Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“, посочи вицепрезидентът Илияна Йотова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама