Окончателно: Бербатов не е президент на БФС

13:24, 29 апр 22 / Спорт 25 1743 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският апелативен съд отхвърли искането на Димитър Бербатов да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз (БФС) след сбирката на 76 клуба на 18 март в НДК, за която бившият нападател и екипът му твърдяха, че е редовен конгрес на централата, предаде „Клуб Z“.

Това е втора и последна инстанция. Преди това амбициите на Бербатов бяха охладени и от Софийския градски съд. Така промяна няма - Борислав Михайлов е легитимен начело на футбола ни.

След 18 март Бербатов подаде документи за вписване на решенията на неговия конгрес в Търговския регистър, но те бяха стопирани заради жалби на члена на изпълкома на БФС Емил Костадинов и на ФК „Академик“ (София).

 

Успехът идва, когато не се отказваш; когато се бориш докрай за своята справедлива кауза, не се предаваш и си сигурен, че тя ще се случи. Някои битки са по-дълги, но смелите не се предават“, написа в социалните мрежи Стилиян Петров, част от екипа на т.нар. революционери във футбола ни, малко преди оповестяването на решението на апелативния съд.

Те водят битка за управлението на БФС вече над година и половина. Тъмно петно обаче остави обстрелването на сградата на централата в Бояна с кивита и бирени кенове от организирани групи от деца. Протестният палатков лагер пред футболната база бе разпуснат наскоро.

Ако съдът признае решенията на извънредния конгреса на БФС от 12 октомври м.г., то Михайлов ще получи редовен управленски мандат за още четири години. Там жалбите са от три клуба за неправомерно отхвърляне на делегати. По тях все още няма решение дори на първа инстанция. Ако магистратите не признаят този конгрес, се свиква нов изборен конгрес.

Иначе за 20 май е насрочен конгрес на БФС, който обаче няма да е изборен. В дневния му ред има отчет, бюджет и стратегия за развитие на българския футбол.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама