Май идва със слънце

07:00, 01 май 22 25 1416 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна, предимно купесто-дъждовна облачност, ще има над Югозападна България и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, по-често купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има краткотрайни, на отделни места временно интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър, по най-високите върхове - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В началото на следващата седмица ще остане сравнително хладно, над по-голямата част от страната със значителна облачност, в понеделник - предимно висока и средна, която до вечерта от югозапад ще се увеличи и вплътни. Вятърът от изток временно ще се усили. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в отделни котловинни полета са възможни слаби слани, а преобладаващите максимални - между 17° и 22°. Късно вечерта и през нощта срещу вторник от югозапад ще започнат валежи от дъжд. Във вторник вятърът ще отслабне. На много места, повече в западната половина от страната, ще вали дъжд, в отделни райони и с гръмотевици; в планините над 1500 метра валежите ще са от сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще останат под 20°.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама