Първа репетиция на „Intelligent Music Project“ за Евровизия

09:38, 01 май 22 / Култура 25 1787 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С триметрово „звуково ядро“ „Intelligent Music Project“ ще представят своята песен на Евровизия. Българските представители са от ден в Торино, а вчера беше първата им репетиция.  „Огромно звуково ядро, което разпръсква светлина и енергия, и разбира се - музика, а в него - „Intelligent Music Project“ - това ще покажем на Европа“, заяви криейтив директорът на групата Андреа Чели за БНТ.

Всичко започна от начина, по който аз си представих значението на песента „Intention”. За мен тя е като едно вътрешно приключение, което героят преживява. И като всяко приключение, има нужда от бойци, от характери. За мен музикантите, които ще се качат на сцената, са бойците, но всеки боец има нужда от някакъв гравитационен център“, казва Андреа Чели.

„Intelligent Music Project“ подариха ретро пиано на Летище София

Така се зародила идеята за триметровото „звуковото ядро“ на сцената. То представлява огромен говорител, пълен със светлинни ефекти, които ще разпръскват енергията от сцената към всички в залата и пред екраните.

Зад сценичното представяне стои още една символична идея. Този гравитационен център да отдава почит към рокендрол музиката. Вдъхновението ми е от легендарната група „Grateful Dead“, чиято запазена марка е така наречената „стена на звука“, обяснява Андреа Чели.

„Intelligent Music Project“: На Евровизия ще направим модерно рок шоу

Чели признава, че работата с „Intelligent Music Project“ е повече от удоволствие. „Когато ги срещнах, всъщност се запознах с много, много, много талантливи музиканти. За мен е много важно да работя с личности. Моят съвет е да застанат на сцената наистина като бойци, да оставят своя отпечатък на сцената чрез тяхната индивидуалност, чрез тяхната независимост“, посочи криейтив директорът. И последният съвет - да се забавляват на сцената.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама