„Военнотехническа“ помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля

21:58, 04 май 22 / Политика 25 1017 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Военнотехническа” помощ за Украйна отново няма. Не остана нищо от заявката за обръщане на курса на политиката спрямо Русия на политическа партия „Продължаваме промяната” от дадената пресконференция преди заминаването на делегацията на управляващите за Киев, заявиха от Републиканци за България. 

Едва ли българското общество може да бъде заблудено. Обидно е хора с подобен управленски капацитет да издевателстват върху избора, който сме направили - да бъдем част от цивилизацията. Всички парламентарно представени партии показаха слабост, а десните партии отстъпиха от позициите си. Неприятно е, когато в държавата няма приемственост и последователност на решенията - това най-много влияе върху граденото с години доверие.

Депутатите одобриха военнотехническа помощ за Украйна

Да, коалицията както се очакваше оцеля, но заслуга за това има и опозицията. Дали всичко това е в полза на България? Според нас от Републиканци за България - не. Защото лицемерието продължава  и това е видимо за всички - в и извън страната, посочват в позиция от партията. 

Факторите за лошата визия на България във външнополитически план станаха твърде много, за да бъдат преодоляни в близките години. Запазването на „стабилност” не може да бъде оправдание за решението на парламента днес. Решение, от което имат полза само партии и хора, поставящи на първо място личния си интерес, пишат още от Републиканци за България, след като парламентът реши България да предостави военнотехническа помощ и да ремонтира украинска техника, но не и да подпомогне с оръжие украинската страна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама