Производители предупреждават: някои райони може да останат без хляб

09:24, 05 май 22 25 1434 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ако не получим компенсации за ел. енергията за месец май, за предстоящия месец юни, компенсация за новата цена на газа, както и започване на разговори за отпадане на ДДС - рискуваме България да остане без хляб в някои райони, заяви Марияна Кукушева от Национален браншови съюз на хлебарите.

„Има производители, които нямат комбинирани пещи и работят само на газ. Ако няма гарантирана доставка на газ - те няма да могат да работят“, коментира тя.

„Живеем и работим в условия на без мяра и на вяра, защото не знаем разходите, които днес имаме, какви ще бъдат утре“, посочи тя в ефира на Нова телевизия и прогнозира още покачване на цената на хляба. 

Колко пари сме похарчили по Великден?

Според управителя на малък цех за хлебни изделия Росен Иванов, цената на хляба трябва да се повиши с 20%-25%, за да продължат производителите работа. 

Ел. енергията скочи с около 150%, брашното с около 30%, олиото с около 100%. Всичко това налага ние да повишим цената“, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама