Слънчева и топла събота

07:00, 07 май 22 25 1172 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево, главно над Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове, главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 14-17°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, над масивите от Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.                    

През следващите два дни валежи са малко вероятни. В неделя облачността ще бъде значителна, висока, която в понеделник ще намалява до предимно слънчево. Нощем ще бъде тихо, през деня вятърът ще е от източната четвърт, предимно слаб, в Източна България в неделя временно до умерен. Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, максималните от 16°-17° в източните райони до 24°-26° в северозападните. В понеделник, с отслабването на източния пренос, и в източните райони ще са около и над 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама