Борисов нахока президента и управляващите за Гергьовден

13:36, 06 май 22 / Политика 25 1752 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Срам за този парламент, хората са в криза, вчера депутатите 6 часа се питаха как да вземат повече пари на данъкоплатците, срамота е това. Това каза Бойко Борисов в Пловдив. Той посочи, че не гледа изявите на президента Радев, слуша повече владиците.

„Радев доведе и инсталира това правителство, той няма позиция“, каза Борисов. По думите му президентът е направил така, че хората да се мразят.

Нека да слушаме митрополит Николай, който казва, че ни трябва мир, а не войни“, призова бившият премиер.

Радев: По българските улици трябва да се веят български знамена

„Няма помощ за Украйна, има кризисен пиар за Кирил Петков - щом вкараха в кризисния пиар и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна, коалицията вече се е разпаднала, единствената бръмка в нея е корупцията“, заяви още пред журналисти в Пловдив Бойко Борисов.

„Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен пиар, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ“, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посети два от храмовете в града за Гергьовден. Той разгледа новия параклис „Св. Архангели” до Тунела в Стария град. Новият храм е на мястото на разрушен при строителството на тунела под Джамбазтепе. Старият параклис е носил името на Светите архангели, така ще се казва и сегашният. Първата копка направи преди две години митрополит дядо Николай.

Атанасов: На президента му личи, че има слабост към Русия

По-рано Борисов заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров и народни представители от ГЕРБ участваха в литургията в храма „Свети Георги“, която бе отслужена от пловдивския митрополит Николай, пише БНР.

Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна“, каза в словото си митрополит Николай. Той заяви, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна.

Митрополит Николай се обърна към Борисов с благодарност, че не е затворил храмовете по време на пандемията от Ковид-19. „Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив“, пожела още митрополитът в края на литургията в едноименния храм в града.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:26, 06 май 22

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама