Коя е червената линия на „Има такъв народ”?

11:40, 07 май 22 / Политика 25 1572 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Любомир Каримански ще обмисли дали отново да се впусне в надпреварата за управител на БНБ. Това обясни депутатът от „Има такъв народ” пред Нова телевизия.

Чувствам се полезен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм информиран, темата за БНБ не е обсъждана. Процедурата може да започне, ако депутат или член на Комисията иска да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз”, добави той.

Каримански отправи критика към финансовия министър относно влизането на България в еврозоната. „В коалиционното споразумение много ясно е записано, че ние трябва първо, в рамките на коалицията, да обсъдим възможността за влизането ни в еврозоната и начина, по който това ще се случи. След което да го подложим на широк дебат”, посочи той.

Каримански атакува финансовия министър

Според него едно от най-важните неща е необходимостта от анализа „разходи-ползи”. „Не виждам такъв - няма. На страницата на Министерския съвет стои планът, който е внесен като проект през 2021 г. В него няма такъв анализ и доста други неща, които са необходими за целия процес на присъединяването. Както и на това какви стъпки ще се предприемат”, добави още депутатът.

Проблем за Каримански се оказа фактът, че в рамките на заседанието на Министерския съвет беше внесено предложение за разглеждане на доклада за еврозоната. „Много е важно, когато сме коалиционни партньори, да бъдем абсолютно истински такива и да обсъждаме нещата в коалицията. И ако ние не сме ги обсъдили и изведнъж в дневния ред се появява такава точка - как може да си го обясним. Дори не сме информирани, че ще бъде вкарана”, добави той.

Според него това е решено еднолично от Министерството на финансите. „Най-вероятно този план, тъй като не е качен на страницата, както е необходимо да има публично обсъждане, вероятно се разчита на стария план”, коментира още председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Червената линия, която би извадила „Има такъв народ” от коалицията, Каримански посочи, че е Северна Македония

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама