Италия задържа яхта, която се свързва с Путин

14:33, 07 май 22 / Свят 25 1759 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министерството на финансите на Италия съобщи, че е задържало яхтата „Шехерезада“, която се свързва с руския президент Владимир Путин. Според съобщението на властите „разследване е установило съществени икономически и финансови връзки на собственика по документи с видни представители на руското правителство“.

Яхтата плава под флага на Каймановите острови. По документи собственик е офшорна компания, регистрирана на Маршаловите острови.

Действията на италианските власти идват точно преди яхтата да напусне италианското пристанище Марина ди Карара, където в последните месеци бе закотвена за ремонт.

Яхтата е оценяна на около 700 млн. долара е построена през 2020 г., дълга е 140 метра, разполага с две хеликоптерни площадки, плувен басейн и киносалон, по данни на сайта SuperYachtFan.

Сътрудници на фондацията за борба с корупцията на руския дисидент Алексей Навални твърдят, че яхтата е свързана с Владимир Путин. Като доказателство те сочат списък на екипажа, в който има и няколко членове на федералната служба за защита на Русия, натоварени с охраната на Путин, съобщава БГНЕС. Според италианската компания Sea Group обаче яхтата „няма нищо общо с руския президент Владимир Путин“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама